China Central Television Headquarters




China Central Television Headquarters


 

Where: Beijing, China

 

Year of completion :   2012

 

Architect: OMA Stedebouw BV, ECADI (East China Architecture & Design Institute), Shanghai


Structural Consultants- Ove Arup and partners

Developer- China central television

Main contractor China State Construction and Engineering Corporation


Description:

The Headquarters of China Central Television (CCTV) is a 44 storied, 234 m tall building with an unusual shape, described as a three dimensional cranked loop. Rising from a common platform, two towers lean towards each other and eventually merge in a perpendicular, 75 meter cantilever.  The building’s primary support is achieved through the irregular grid on its surface, a visible expression of the forces travelling through the tube structure; the smaller the diagonal pattern, the stronger the load and the greater the support. The braced tube structure also gives the building the required robustness to withstand the likely seismic activity in the area and therefore provides an extra level of safety.

Council on Tall Buildings and Urban Habitats (CTBUH) had named CCTV headquarters as the best tall buildings in Asia & Australia 2013 

Let’s meet next month with new structure!!!



Powered by    IMC logo
© Big Slice Technologies Pvt. Ltd.(OPC), 2018

About Us     Privacy Policy     Terms & Conditions     Contact Us